MUUTO stół STILL Ø65 czarny laminat/czarny, różne wysokości
Opis
MUUTO stół STILL Ø65 czarny laminat/czarny, różne wysokości
Seria stolików barowych i kawiarnianych STILL marki MUUTO charakteryzuje się minimalistyczną i wyjątkowo elegancką linią, która wyśmienicie prezentować się będzie w każdej - zarówno domowej, jak i publicznej - przestrzeni. Stoliki STILL dostępne są w wersji z prostokątnym lub okrągłym blatem oraz w trzech standardowych wysokościach (73-95-105 cm). Blaty pokryte nanolaminatem lub linoleum oraz podstawa odlana z aluminium i stali są niezwykle wytrzymałe dzięki czemu stoliki STILL znakomicie sprawdzą się w kawiarniach, barach czy restauracjach.
Twórcy serii STILL - duet Iskos-Berlin - tak mówią o swoim projekcie: chcieliśmy stworzyć stolik, który dopasuje się do każdej przestrzeni niemal intuicyjnie, wypełniając ją, ale nie dominując. STILL to prosty blat osadzony na czteronożnej podstawie - forma elegancka dzięki odarciu ze wszystkich zbędnych detali, ograniczona jedynie do tego, co kluczowe.
Dane techniczne:
- blat MDF i czarny nanolaminat, brzegi lakierowane
- podstawa aluminium i stal malowana proszkowo na czarno
- specyfikacja techniczna: pobierz TUTAJ
Dostępne warianty kolorystyczne:
- biały nanolaminat/biała podstawa
- biały nanolaminat/czarna podstawa
- czarny nanolaminat/biała podstawa
- czarny nanolaminat/czarna podstawa
Wymiary:
- średnica blatu: 65 cm
- wysokość: 73 / 95 / 105 cm
Projekt: Iskos-Berlin
Producent: MUUTO
Iskos-Berlin, czyli duet Borisa Berlina i Alekseja Iskosa. Choć Iskos-Berlin powstało w 2010 roku, to historia ich współpracy sięga roku 1987, kiedy to Aleksej zatrudnił się w współzałożonym przez Borisa studiu Komplot Design, w którym to przepracował 11 lat. Tak długi okres zaowocował wspaniałą współpracą i wytworzeniem się pomiędzy projektantami wspólnej filozofii designu. Jak twierdzą: Design jest dla nas sztuką opowiadania. Historia ta jest niezwykle bogata, wypełniają ją semantyka, morfologia, materia, technologia i wiele innych. By ludzie zrozumieli twoją opowieść, musisz sprawić, by była jak najprostsza. jeśli chcesz natomiast, aby ją zapamiętali, musisz uczynić ją zaskakującą. I w końcu, im bardziej uda ci się sprawić, że ludzie będą się uśmiechać, tym bardziej ją pokochają!